Här vill vi visa varför vi känner så starkt för bambu!

Framtidens material

Mjuk & skönt Mjukt och skonsamt

Bambutextil är underbart lent och mjukt mot huden, likt silke. Passar extra bra för personer med känslig hy och därför extra bra åt barn. Har du inte testat bambukläder eller sängkläder i bambu tidigare? Då är det hög tid att du gör det, du kommer inte ångra dig! Vi på Bambuland har både bäddtextil, handdukar, herrkläder, dam, barn och babykläder.

Bambu Organisk odlad 

Bambu kräver inga kemikalier, bekämpningsmedel, insektsmedel eller gödsel vid odling. Vilket såklart resulterar i att jorden inte förorenas med giftiga ämnen.

Vatten Kräver ingen bevattning 

Bambu kräver ingen bevattning till skillnad mot bomull som kräver en stor mängd extra vatten utöver regnvatten. Bambun växer naturligt med enbart regnvatten, vilket gör att vi inte tar av jordens resurser i onödan. Bambu växer extremt snabbt och vid skörd slår den ut nya skott.

Värnar om Pandorna Värnar om pandan

Vi på Bambuland älskar djur och värnar om att de självklart ska ha sin plats på planeten. Pandor förknippas såklart med bambu men den bambu som våra leverantörer använder är inte den sort som pandor livnär sig på. Flera organisationer jobbar för att pandorna ska bevaras och få ha sin naturliga miljö kvar, därför finns det idag många naturreservat.

Co2 Binder mer CO2

Bambu är ett mer hållbart och klimatsmartare alternativ. Bambuväxterna binder mer CO2 än andra träd och växtarter, därför spelar bambu en betydande roll när det kommer till att minska mängden växthusgaser. Bambu frigör också mer syre än vanliga trädsorter.

Temperaturreglerande Temperaturreglerande 

Likt ull, är bambu temperaturreglerande. Vilket betyder att kläder samt bäddtextil håller dig varm när det är kallt eller håller dig sval om det är varmt.

Snabbfakta om bambu

  • Bambu är inget träd utan ett gräs.
  • Bambu är en av världens mest snabbväxande planta.
  • De flesta bambusorter växer mellan 5-20 cm om dagen.
  • En bambulund var den enda som överlevde strålningen av atombombningen i Hiroshima, Japan 1945.
  • Bambu är den absolut mest användbara växten för oss människor, då användningsområdena är många och varierande. 

Pre-loader